Entertainment

“Ni Plagiarism, Tak Perlu Bangga!” – Rekaan Beg ‘Sebijik’ Dengan Jenama Mewah Dunia, B*ta Teruk Dikecam Netizen

Baru-baru ini, tular di platform Twitter mengenai syarikat kasut in style di Malaysia menerima kecaman serta komen negatif daripada warganet.

Isu ini mula timbul apabila terdapat seorang pengguna Twitter mempromosikan beg-beg keluaran syarikat berkenaan dan dari situ ciapan tersebut mendapat perhatian ramai.

Dapat dilihat dalam ciapan terbabit, pengguna tersebut membuat perbandingan beg-beg syarikat kasut itu dengan jenama dunia yang in style.

Boleh dikatakan ramai warganet yang terkejut hingga menimbulkan kontroversi apabila mengetahui hal itu, kerana design beg yang dikeluarkan memang serupa dengan jenama antarabangsa itu.

komen twitter

 

Kerana memuat naik ciapan itu, rata-rata warganet mempersoalkan serta mengkritik syarikat kasut terkenal itu kerana telah meniru rekaan beg jenama lain.

komen twitter

Biarpun ramai yang mengecam, ada juga netizen yang mempunyai pandangan yang berbeza dan berkongsikan pandangan mereka di ruangan komen ciapan tersebut dengan mengatakan, tidak semestinya ‘menciplak’ itu perkara yang tidak baik.

Selain itu, kami kongsikan artikel berkaitan pada pautan di bawah.

Gucci bata


2 hari lalu

“Dah ‘Sold Out’”- ‘Design’ Sama Macam Gucci, Beg Tangan Bata Harga RM119 Jadi Rebutan Wanita
Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.